Theatergroep Barst

en Stadskinderkoor Hengelo

presenteren de musical

De kleine Johannes

BARST bracht deze musical in het jaar 2000. Het was een zeer ambitieus project met zo'n 100 medewerkers. Uitvoeringen waren o.a. in Almelo, Zwolle, Rijssen.

 

Adverteren bij Daisycon

 

Theater Toetssteen speelde De kleine Johannes in 2005.

 

 

 

Volgend jaar is het 150 jaar geleden dat de Nederlandse schrijver Frederik van Eeden werd geboren. Dit moet natuurlijk groots gevierd en vandaar: 

2010 Frederik van Eeden jaar! 
Noordvolk actrice Caja van der Poel, in December 2008 afgestudeerd aan The School of Storytelling, Emerson College in Engeland, kan zich zo lang niet bedwingen. Nog dit jaar verwerkt zij De Kleine Johannes, een van de mooiste Nederlandse sprookjes (voor volwassenen), tot een vertel verhaal waarbij het publiek wordt uitgenodigd zich te verliezen in hun verbeelding. 

De kleine Johannes 
ìDit boek is niet enkel een sprookje. De volgende elementen spelen hierbij een rol: de levensfasen van de mens; contrasten (goed/kwaad, idealisme/materialisme); het verkleiningsmotief; kritiek op de mensenmaatschappij; het zoeken naar geluk; positivisme en pantheïsme (God is in alles aanwezig). In het verhaal staat de ontwikkeling van kind tot volwassene en de worsteling met de levensraadsels centraal. Dit alles is een evolutie van een persoon. 

De Kleine Johannes wordt opgezet als een theatrale vertelling die onafhankelijk is van grote decors en theatertechniek. Hierdoor kan De Kleine Johannes op iedere denkbare (binnen)locatie worden ingezet en dat is dus ook het idee. Graag brengen wij deze vertelvoorstelling bij u thuis, op het werk, in de keuken of in de kerk, op scholen of in de kleinste nis. Heeft u zelf ideeën voor een bijzondere locatie waar deze fantasievolle voorstelling helemaal tot haar recht zou kunnen komen, neemt u dan graag contact met ons op. 

Speelperiode: Seizoen 2009 - 2010
Contact: Caja van der Poel; tel: 06-1445 9998

caja@noordvolk.nl 

 

De Kleine Johannes van Fredrik van Eeden

20 april 1930

De Kleine Johannes van Fredrik van Eeden
Gezelschap: Vereenigd Rotterdamsch-Hofstad Tooneel
Regie: Hermann Schwab
Mary Dresselhuys: Robinetta